Отворена изложбата на фотографии „Културно наследство без граници“

Во наредните денови граѓаните имаат можност да ја посетат изложбата на фотографии „Културно наследство без граници“, која вчера беше отворена во галерискиот простор на ЛУ Градски музеј во Крива Паланка.

Фотографиите се направени во текот на имплементацијата на проектот „Културно наследство на нашите предци – Духовен столб на нашата заедничка европска иднина“, реализиран од Градскиот музеј на Крива Паланка во партнерство со  Регионалниот историски музеј од Ќустендил.