Отворена изложбата „Мајка Тереза, вечниот ангел на милосрдието“

Како дел од манифестацијата „Крива Паланка град на културата за 2013 година“, вчера во Уметничката галерија при Градски музеј во  Крива Паланка беше отворена изложбата „Мајка Тереза – Вечниот ангел на милосрдието“.

Изложбата на фотографии претставува ретроспектива на хуманата мисија на скопјанката Мајка Тереза низ целиот нејзин живот.

Со оваа изложба Националната установа „Спомен куќа на Мајка Тереза“ прв пат гостува во Крива Паланка.