Успешен настап на Марија Спасовска на Државно првенство за кадети, јуниори и јуниори до 21 година

SemiHidden=”false” UnhideWhenUsed=”false” Name=”Colorful Grid” />

На Државното првенство за кадети, јуниори и јуниори до 21 година, нашата натпреварувачка Марија Спасовска се пласираше во финалето во категоријата кадетски борби, категорија +54 кг. со што избори пласман за настап на Плеј-оф натпреварот (Бергер систем) што треба да се одржи на 22.12.2013 год. во спортската сала „Петар Поп Арсов“ во Крива Паланка. Натпреварот ќе биде и последен од оваа натпреварувачка година, а потоа ќе биде објавен списокот за состав на државната репрезентација која ќе настапи на Европското првенство наредната година.

Да и посакаме успех и добар резултат.