Одржан концерт на мандолинскиот оркестар на МКЦ

Во сабота во НУ Центар за култура во Крива Паланка одржа концерт Мандолинскиот оркестар на МКЦ. Под водство на диригентот Ванчо Јовчев беа изведени дела на  Родриго, Хендл,  Асламазјан, Шуберт, Огински како и на македонските композитори  Властимир Николовски, Стојче Тошевски, Кирил Трајковски, Љубомир Бранџолица и Таки Хрисиќ.