Настап на учесниците на „БАСКЕРФЕСТ“ во Крива Паланка

Во Крива Паланка во сабота со повеќе атрактивни точки настапија дел од учесниците на  Меѓународниот уличен фестивал „БАСКЕРФЕСТ“.

Артистите на неколку локации во градот изведоа повеќе жонглерски и атрактивни точки на кои посебно се воодушевуваа најмладите кои беа и најмногубројна публика.

Настапот на артистите од БАСКЕРФЕСТ се одржа во рамки на манифестацијата „Крива Паланка – град на културата за 2013“ што ја организираат Општината, Центарот за култура и Градскиот музеј, со поддршка од Министерството за култура на Република Македонија.