Одбележување на Меѓународниот ден на музеите

Утре со почеток во 11 часот во  големата сала на Општина Крива Паланка ќе се одржи советување на тема „Музеите (меморија+креативност) = Општествена промена“. Советувањето е во знакот на одбележувањето на Меѓународниот ден на музеите, 18 мај, а се одржува во рамките на манифестацијата „Крива Паланка град на културата“.