Звуци на руската музика во Крива Паланка

Во рамките на манифестацијата Културно лето ’09, на сцената пред манастирот Св.Јоаким Осоговски, настапи руското културно уметничко друштво  „Славјанка“ . Публиката имаше ретка можност да ужива во прекрасната изведба на руската народна песна.

Денеска во рамките на манифестацијата Културно лето ’09 ќе настапи староградскто  друштво “Распеани Паланчани“.

Големина на фонт
Контраст