Советот на Самбервил го усвои Меморандумот за соработка

На седницата на Советот на Општина Самбервил, одржана на 20 септември 2011 година, е усвоен Меморандумот за соработка помеѓу општините Самбервил од Белгија и Крива Паланка од Р.Македонија.

Инаку меморандумот за соработка е потпишан на 01.09.2011 во Крива Паланка при посетата  на г-ѓа Луси Грегоар, одговорна за програмата за збратимување и г-ѓа Карин Даф.

Во прилог е писмото упатено до градоначалникот г.Арсенчо Алексовски

Големина на фонт
Контраст