Честитки по повод Илинден

Почитувани сограѓани,

Ми претставува голема чест и задоволство да Ви го честитам големиот христијански празник ,,Свети Илија“,  а воедно и нашиот најголем и најсветол национален празник ,,Илинден“.

Годинава се навршуваат 108 години од Илинденското востание и 67 години од
одржувањето на Првото заседание на АСНОМ, двата најсветли дена од македонската историја  за македонскиот народ.

Овие два светли датуми не обврзуваат сите да ја чуваме слободата и независноста на државата, како што за неа се бореле со векови  многу македонски херои.

Нека ни е честит  празникот, воедно среќна слава и именден на тие што слават,  да сме живи и здрави!

ДА ЖИВЕЕ МАКЕДОНИЈА!

Градоначалник,
Арсенчо Алексовски                                                          

Големина на фонт
Контраст