Прв Телеком Mастерс турнир на пингпонгарите во Крива Паланка

Во деновите од викендот во Крива Паланка се одржа првиот Телеком Мастерс турнир во пинг- понг за кадети и кадетки.

На турнирот учествуваа пингпонгари од 12 клуба со вкупно 54 играчи од кои 34 машки и 24 женски. Овој турнир е бодовен, а бодовите се сметаат во креирањето на ранг листата за најуспешни пингпонгари од кои понатаму се бираат репрезентативци.  Дополнителен стимул за играчите од резултатите на бодовнита листа е и влијанието на бодовите за добивање на стипендија од Агенцијата за млади спорт. 

Нареднот викенд ќе се оддржи следниот Телеком Мастер турнир за јуниори од 18 години.