Оддржана работилница за родители

Во рамките на проектот „Симултно јакнење на општинските капацитети и граѓанскиот удел во функција на поквалитетна кооперативност” се оддржа работилница за родители на тема „Права на лицата со посебни потреби и можности за нивно остварување на локално ниво”.

 

Проектот е во рамки на програмата CIVICA MOBILITAS која ја спроевдува  Центарот за институционален развој ЦИРА, а е финансиран од Швајцарската агенција за развој и соработка, претставувана од Канцеларијата за соработка во Македонија.

 

Носител на овој проект е Созјузот на дефектолози на РМ, а Општина Крива Паланка е партнер за реализација на  територија на општината.  Соработката и поддршката продолжува и понатаму.

   

 

 

Големина на фонт
Контраст