Крива Паланка и Дупница со нов проект

Општина Крива Паланка во рамките на ИПА Програмата за прекугранична соработка ќе го имплементира проектот „Културното наследство – мост кон заедничка иднина“. Проектот е работен со општина Дупница како носител и предвидува формирање на Центар за културно и историско наследство во Крива Паланка, организирање на заедничка изложба и работилница за обновување на занаетите.

Вредноста на проектот е 296.759 евра.

Известување до Општина Крива Паланка

 

Големина на фонт
Контраст