Влатко Николовски најсреќен на Водици

Прославата на големиот христијански празник Богојавление – Водици во Крива Паланка  започна со свечена литургија во  црквата Св.Димитрија на која присуствуваа бројни верници . По  литургијата  следуваше чинот на фрлањето на  крстот во водите на Крива Река.

Од многуте пријавени момчиња најсреќен беше Влатко Николовски од населбата Белово, на кој му беше врачен телевизор од страна на Градоначалникот.

Повеќе фотографии

 

Големина на фонт
Контраст