logo

Настани

ДОБРЕДОЈДЕ ЗА ПРВАЧИЊАТА

Денес во општинските основните училишта Илинден и Јоаким Крчовски 192 првачиња ја започнаа учебната 2015/2016 година. Првачињата беа пречекани од страна на вработените во училиштата, поздравени од директорите на училиштата, а…

Градоначалникот Алексовски организираше прием на фолклорните ансамбли учесници на фолклорниот фестивал „Свети Јоаким Осоговски“

Градоначалникот на општина Крива Палнка г. Арсенчо Алексовски денеска  ги прими  фолклорните друштва кои се учесници на Меѓународниот  фолклорен фестивал „Свети Јоаким Осоговски“. На фестивалот  учествуваат  Фолклорен ансамбл „Маковица“од Свидник,…

Делегации од збратимените градови на прием кај градоначалникот Алексовски

Денеска градоначалник Алексовски организираше прием во својот кабинет за делегациите од збратимените градови кои се гости на единаесеттиот Меѓународен фолклорен фестивал „Свети Јоаким Осоговски“. Во посета беа делегација на општина…

Ален Исламовиќ на прием кај градоначалникот Алексовски

Градоначалникот на Крива Паланка, Арсенчо Алексовски, организираше прием во својот кабинет за балканската музичка ѕвезда Ален Исламовиќ, по успешниот настап на фестивалот „ЏОЈ ФЕСТ“.

Започна изградба на канализационата мрежа во населбата Бојанов Дол

На 13.08.2015 година се започна со изградба на канализационата мрежа во населбата Бојанов Дол. Населбата е лоцирана на десната страна од градот, а ги опфаќа населбите Баглак 1 и Баглак…

Градоначалникот Алексовски во посета на Лугож, Романија

По официјалната покана упатена од г.Францис Болдеа, градоначалник на збратимениот град Лугож- Романија, градоначалникот на општина Крива Паланка  г.Арсенчо Алексовски оствари посета во периодот од 13 до 15 aвгуст 2015,…

Асфалтирање на дел од патниот правец Крива Паланка – с. Градец

Асфалтирање на дел од патниот правец Крива Паланка – с. Градец (кај испосницата на Свети Јоаким Осоговски)  во должина од 300 метри. Изведувач на градежните работи е Лабино Трејд од…

Положено свежо цвеќе пред споменикот на паднатите борци

По повод 2 Август, Илинден, делегација од Општина Крива Паланка, предводена од градоначалникот Арсенчо Алексовски, положи свежо цвеќе пред споменикот на паднатите борци.

Продолжуваат градежните активности во населба Лозаново

Општина Крива Паланка во текот на вчерашниот  ден продолжи со асфалтирање на дел од улицата Лозановска – крaк 1.  Асфалтиран беше крак од улицата со должина од 135  метри и…

Асфалтирање на дел од улицата Лозановска

Општина Крива Паланка  во текот на изминатиот викенд започна со асфалтирање на дел од улицата Лозановска. Асфалтиран беше крак од улицата со должина од 85 метри и ширина од 3,5…

Големина на фонт
Контраст