logo

Настани

Постапување со електронски отпад

Денеска во Општината Крива Паланка се оствари заедничка средба на претставници на Општината од областа на заштита на животната средина, претставници на основните училишта и јавното комунално претпријатие  со претставници…

Општина Крива Паланка се вклучи во акцијата за одбележување на Денот без автомобили

Општина Крива Паланка активно по втор пат  се вклучи во одбележување на традиционалните европски акции од масовен карактер „22 Септември“ – Ден без автомобили  и „Европска недела на мобилност 2015“ .…

Одржан состанок за подготовка на техничка и тендерска документација за затворање на депониите во Источниот и Североисточниот регион

Денеска во општина Крива Паланка се одржа состанок на градоначалниците на Општина Крива Паланка, Кратово и Ранковце, претседателите на Советите  и  директорите на Јавните претпријатија од трите општини, а во врска  со реализација…

Заврши Меѓународната ликовна колонија „Свети Јоаким Осоговски“

Со изложбата на дела од годинашните учесници, што се одржа во галеријата на стариот конак на манастирскиот комплекс „Сарандопорски“, вчера во Крива Паланка беше затворена 29-та Меѓународна ликовна колонија Свети…

Свечено отворена сувенирница на граничниот премин „Деве Баир“

Вчера, 14.09.2015 со почеток во 17.30 часот, градоначалникот на општина Крива Паланка г-дин Арсенчо Алексовски заедно со заменик министерот за култура г-дин Драган Неделковиќ, пратеничката во Собранието на Р.М г-ѓа…

Положено свежо цвеќе по повод Денот на независноста

По повод 8- ми септември, Денот на прогласување на суверена, самостојна и независна Република Македонија, вчера Градоначалникот на општина Крива Паланка г.Арсенчо Алексовски со претставници од општинската администрација полиожија свежо…

Санација на оштетени асфалтни површини на улицата „Лозановска“

Општина Крива Паланка во рамки на програмата за тековно одржување  на локални патишта и улици започна со градежни активности за санација на оштетени асфалтни површини на улицата „Лозановска“. Во текот…

ДОБРЕДОЈДЕ ЗА ПРВАЧИЊАТА

Денес во општинските основните училишта Илинден и Јоаким Крчовски 192 првачиња ја започнаа учебната 2015/2016 година. Првачињата беа пречекани од страна на вработените во училиштата, поздравени од директорите на училиштата, а…

Градоначалникот Алексовски организираше прием на фолклорните ансамбли учесници на фолклорниот фестивал „Свети Јоаким Осоговски“

Градоначалникот на општина Крива Палнка г. Арсенчо Алексовски денеска  ги прими  фолклорните друштва кои се учесници на Меѓународниот  фолклорен фестивал „Свети Јоаким Осоговски“. На фестивалот  учествуваат  Фолклорен ансамбл „Маковица“од Свидник,…

Делегации од збратимените градови на прием кај градоначалникот Алексовски

Денеска градоначалник Алексовски организираше прием во својот кабинет за делегациите од збратимените градови кои се гости на единаесеттиот Меѓународен фолклорен фестивал „Свети Јоаким Осоговски“. Во посета беа делегација на општина…

Големина на фонт
Контраст