logo

Настани

Крива Паланка oтпочна со одделно собирање на неупотреблив електронски и електричен отпад

Граѓаните на Крива Паланка неупотребливиот електронски и електричен отпад, апарати и нивни делови можат да го одлагаат во првиот определен собирен пункт од страна на Општината кој се наоѓа покрај…

ОOУ „Jоаким Kрчовски“ продолжува со еколошките активности

ООУ „Јоаким Крчовски“ како Еко училиште отпочна со реализација на првите активности на уште еден еколошки проект под наслов „Е-отпадот создава можности“. Проектот е во организација на ЗГ „Центар за…

Крива Паланка во новогодишен амбиент

Новогодишни декорации го разубавија централното градско подрачје на Крива Паланка. Традиционално во пресрет на новогодишните и божиќните празници локалната самоуправа во соработка со ЈП „Комуналец“ се погрижија за украсувањето на…

Општината прифати 80 предлози на граѓаните во буџетот за 2016 година

Од вкупно 136 предлози на граѓаните, што произлегоа од буџетскиот форум, општина Крива Паланка прифати 80 предлози кои станаа дел од програмите на Буџетот за 2016 година. Овие граѓански предлози,…

Градоначалникот Алексовски врачи плакета на фирмата „Вардар Експорт-БИ“

По повод успешно спроведената акција за помош на социјално загрозеното население, градоначалникот на Крива Паланка, г.Арсенчо Алексовски врачи општинска плакета на фирмата „Вардар експорт-БИ“. Тој ја поздрави иницијативата која оваа…

Крива Паланка започнува со одделно собирање на електрична и електронска отпадна опрема

Согласно Законот за управување со електрична и електронска опрема и електрична и електронска отпадна опрема Градоначалникот на Општината Крива Паланка потпиша Меморандум за разбирање и Договор за меѓусебна соработка помеѓу…

Одбележан 3- ти Декември, Меѓународниот ден на лицата со инвалидитет

По повод 3-ти Декември, Меѓународниот ден на лицата со инвалидност, Градоначалникот на општина Крива Паланка г.Арсенчо Алексовски организираше ручек во ресторан „Парк“ за штитениците од Одделението за дневен престој на…

Потпишан договор за изградба на фекални канализации

Денеска во кабинетот на градоначалникот Арсенчо Алексовски беше потпишан договор помеѓу општина Крива Паланка и градежната фирма Лабино Трејд ДООЕЛ од Гостивар за изградба на фекална канализација со пречистителна станица…

„Класен час“ со Градоначалникот Алексовски

Градоначалникот на општина Крива Паланка Арсенчо Алексовски заедно со тим од Општината изврши посета на Средното општинско училиште „Ѓорче Петров“ – Крива Паланка. Посетата беше извршена со цел да се…

Се одржа манифестацијата „Кривопаланечка еко храна 2015“

Во сабота, 21.11.2015 година  на централниот градски плоштад  во Крива Паланка се одржа манифестацијата „КРИВОПАЛАНЕЧКА ЕКО ХРАНА“. На плоштадот беа поставени штандови со компир произведен во Осоговието, а беа изложени слатки и солени специјалитети…

Големина на фонт
Контраст