Заврши Меѓународната ликовна колонија „Свети Јоаким Осоговски“

Со изложбата на дела од годинашните учесници, што се одржа во галеријата на стариот конак на манастирскиот комплекс „Сарандопорски“, вчера во Крива Паланка беше затворена 29-та Меѓународна ликовна колонија Свети Јоаким Осоговски. На годинашната ликовна колонија, која традиционално се одржува од 5 до 15 септември, твореа автори од Белгија, Грција, Словенија, Романија, Украина, Турција, Бугарија, Србија и Македонија.

String could not be parsed as XML