ДОБРЕДОЈДЕ ЗА ПРВАЧИЊАТА

Денес во општинските основните училишта Илинден и Јоаким Крчовски 192 првачиња ја започнаа учебната 2015/2016 година. Првачињата беа пречекани од страна на вработените во училиштата, поздравени од директорите на училиштата, а големо Среќно добредојде им посака градоначалникот на Општина Крива Паланка, г.Арсенчо Алексовски кој за новиот почеток им подари скромни подароци.

Првачињата беа развеселени и со свечена програма приредена од повозрасните ученици.

String could not be parsed as XML