Проширување на дел од патот кон црквата Св. Никола во село Трново

Продолжуваат градежните работи на дел од патот во село Трново кој води кон комплексот на црквата Св. Никола и одморалиштето „Трновски Ветар“.

Во моментот со специјализирана механизација се спроведува кршење на карпите со цел проширување на овој пат, ублажување на свиоците и добивање на поголема прегледност, што  претставуваше сериозна потреба и неминовност.

Во зависност од временските услови се очекува патот да биде расчистен во текот на наредните неколку дена. Во моментот  истиот е во прекин.

По завршувањето на оваа активност следува тампонирање и асфалтирање на патот.