Започна реализацијата на проектот „Младите од Бугарија и Македонија заедно за туризам како превенција на здравјето“

Центарот за развој на североисточениот планински регион (СИПР) и Фондацијата за здравствена превенција од Р.Бугарија, на 16. 03. 2020 година  започна со реализација  проектот   „Младите од Бугарија и Македонија заедно за туризам како  превенција за здравјето“, а во рамки на ИНТЕРЕГ ИПА Програмата за прекугранична соработка помеѓу Р.Бугарија и РС Македонија. Дел од активностите од … Continue reading Започна реализацијата на проектот „Младите од Бугарија и Македонија заедно за туризам како превенција на здравјето“