logo

Uncategorized

Отворена изложба на дела од Крунислав Стојановски

На 30 март во просториите на Градски Музеј во Крива Паланка отворена е изложба на дела од Крунислав Стојановски, насловена како Циклуси. Изложбата е во рамките на проектот „Кич, да?!“ /сте…

Во Крива Паланка интерес за проектите „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа купи стан“

Проектите „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан”,  во средата (23.03.2016) со почеток во 17.00 часот,  беа презентирани во  просториите на општина Крива Паланка. Голем број млади од…

Покана за учество на манифестацијата „Невестинско поклонение 2016“

Новогодишни пакетчиња за најмалите

По повод претстојните новогодишни празници, традиционално и оваа година градоначалникот на општина Крива Паланка, г.Арсенчо Алексовски, заедно со претставници на општинската администрацијата беше во посета на неколку установи. Градоначалникот им…

Учениците го посетија градоначалникот по повод новогодишните празници

Учениците од ООУ Јоаким Крчовски со наставничката Јагода Ангеловска го посетија градоначалникот Арсенчо Алексовски по повод новогодишните празници. Во рамки на посетата учениците му подарија пригодни подароци на Градоначалникот кои…

Остварена студиска посета во општина Грос –Зимерн, Германија

Од 09 до 13 октомври 2015 година, делегација предводена од Градоначалникот на општина Крива Паланка, г.Арсенчо Алексовски, претседателот на Совет на општина Крива Паланка, г.Борче Стојчевски, претставник од ПЕ на…

Извонредна игра на актерите од уметничката работилница „Призор“ од Белград

Синоќа, во Центарот за култура, пред кривопаланечката публика настапија актерите од Уметничката галерија „Призор“ од Белград, кои ја изведоа претставата „Цимери“. Извонредната актерска игра на младиот Милан Васиќ, кој како…

Промовирано делото „Од обред до театар“ од проф. д-р Тихомир Стојановски

Во рамки на Меѓународниот  театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“, вчера во просториите на Градскиот музеј во  Крива Паланка, беше промовирано делото „Од обред до театар“ од проф. д-р Тихомир Стојановски.…