Успешен настап на КК „Шампион“ од Крива Паланка

Во сабота (09.04.2016 година), Карате клубот „Шампион“ од Крива Паланка настапи на Државното првенство за деца од 11-14 години кое се одржа во Скопје. Клубот настапи со 5 свои натпреварувачи  кои настапија поединечно во кати и борби.  Вкупно беа освоени четири медали од кои 2 сребрени и 2 бронзени медали  – сите во борби.

Така на претстојното Балканско првенство  кое ќе се одржи  во Репулика Србија  настап во составот на државната репрезентација обезбедија четири натпреварувачи:

– Владимир Максимовски     борби деца-машки     родени  2005 год  -45 кг.

 – Сара Николовска      борби деца-женски      родени  2005 год  -40 кг.

 – Петар Алексовски      борби деца-машки     родени  2002 год  -63 кг.

– Мартин Димитровски      борби деца-машки     родени  2002 год  -70 кг.

^4D82C6A6D9584B9068F93574A7BC6D41EE6102E71D9CAD767C^pimgpsh_fullsize_distr ^6A6208251FA655A1EE4E0D4238A94608BC9D00CA9C5895B03D^pimgpsh_fullsize_distr ^7614C9E421A1048746A9328DE177FF578117F25007F82A2030^pimgpsh_fullsize_distr ^CDF484859A39F6DEAEC28E75B863FE6953DBE97ABA789A0C7F^pimgpsh_fullsize_distr ^DE7E5A1874D1229403F16893CD96BAE954F771FA02076D00D3^pimgpsh_fullsize_distr ^F2E576552C540E9EEF4990B306F093885D645020A39C4F2018^pimgpsh_fullsize_distr