logo

Соопштенија

Известување за граѓаните – авионско прскање против комарци

Општина Крива Паланка ја информира јавноста дека на ден 5 јули 2018 година (четврток) во раните утрински часови од 05.00 часот до 08.00 часот ќе се врши авионско прскање за…

Известување за граѓаните – КРАИШТЕ 2018

Почитувани граѓани, Во местото Голеш, село Голема Црцорија, на тромеѓето помеѓу Р.Македонија, Р. Србија  и Р.Бугарија, на 12.07.2018 (четврток) на големиот христијански празник Петровден ќе се одржи трилатералната традиционална меѓународна…

Интерен оглас бр.1/2018 за унапредување на административни службеници во Општина Крива Паланка

Врз основа на чл.48 од Законот за административни службеници (Службен Весник на Република Македонија бр. 27/2014, 199/2014, 48/2015, 154/2015, 5/2016, 80/2016, 127/2016, 142/2016, 2/2017, 16/2017, 11/2018), чл.2 од Правилникот за…

ПОВИК за финансирање и учество на проекти

Проекти и проектни концепти со финансирање од финансиски институции, ЕУ фондови и Светска Банка и Согласно Законот за финансиска поддршка на инвестициите со почеток на реализација во 2019 год. Центарот…

Дневен ред на 12-та седница на Советот на Општина Крива Паланка

Врз основа на член 39, точка 1 од Законот за локална самоуправа („Службен весник на РМ“ бр. 5/02) и член 65 и 67  од Деловникот на Советот на Општина Крива…

Конкурс за откуп на самостојно реализирани публикации и продукции

Врз основа на член 10 од Статутот на ЛУ Градски Музеј Кр. Паланка (бр.02-78/2 од 01.06 2018) и Одлуката за распишување на конкурс за Откуп на самостојно реализирани публикации и…

Известување за прекин на сообраќајот на регионалниот пат Крива Паланка-с. Огут

Почитувани граѓани, Во тек  се градежни активности за реконструкција и рехабилитација на регионалниот пат Р 2245 (Крива Паланка-с. Огут) на делот од Крива Паланка до с. Осиче. Инвеститор е Јавното…

Оглас за запишување ученици во прва година во СОУ Ѓорче Петров Крива Паланка во учебната 2018/19 година

Врз основа член 42 од Законот за средно образование (Службен весник на Република Македонија 44/1995, 24/1996, 34/1996, 35/1997, 82/1999, 29/2002, 40/2003, 42/2003, 67/2004, 55/2005, 113/2005, 35/2006, 30/2007, 49/2007, 81/2008, 92/2008,…

Светски ден на чистење 2018: Мапирај!

Здружението за одржлив развој и заштита на животната средина Гоу Грин од Скопје во соработка со Министерството за животна средина и просторно планирање  ги повикува граѓаните  активно да се вклучат…

Oтворен повик за 14-та регионална летна школа на РЕИК  во соработка со Германското друштво за интернационална соработка (GIZ)

Почитувани, Ве информирамe дека е отворен повик за 14-та регионална летна школа на РЕИК (http://www.reic.org.ba/), во соработка со Германското друштво за интернационална соработка (GIZ).  Летната школа ќе се одржи во…

Големина на фонт
Контраст