logo

Соопштенија

Дневен ред на 38-та седница на Советот

Врз основа на член 35 од Деловникот на Советот на Општина Крива Паланка („Службен гласник на Општина Крива Паланка“ бр. 5/08), претседателот на Советот на Општина Крива Паланка свикува  38-та…

Соопштение за граѓаните – Прослава на Водици

Почитувани, На ден 19.01.2012 година (четврток)  традиционално ќе се одбележи големиот христијански празник Богојавление – Водици со фрлање на крстот од големиот мост во Крива Река во 9,30 часот.

Буџет на Општина Крива Паланка за 2012 година

Буџетот на Општина Крива Паланка за 2012 година  изнесува 396.157.300 денари. Приходниот дел ќе се обезбедува од даночни, неданочни и капитални приходи, потоа приходи од дотации, трансфери и од донации.

Соопштение за граѓаните – План за рестрикции

Поради настанатата состојба со недостиг на вода за пиење во градската водоводна мрежа ЈП „Комуналец“ Крива Паланка заради ублажување на последиците, односно снабдување со вода во текот на денот на…

Надлежности на Градоначалник

Согласно Статутот на Општина Крива Паланка (член 23) Градоначалникот во рамките на своите надлежности: 1. Ја контролира законитоста на прописите на Советот.2. Ги објавува прописите на Советот во службено гласило…

Соопштение за граѓаните – прослава на Бадник

Почитувани сограѓани, Ве известуваме дека по повод големиот христијански празник Бадник, на плоштадот во Крива Паланка се организира палење на бадниковиот оган во петок  06.01.2011 год. во 16 часот. Церемонијата…

Соопштение за граѓаните – најубаво украсен двор и дуќан

Почитувани граѓани, По повод новогодишните и божиќните празници Општина Крива Паланка традиционално, по трети пат, ќе избира: најубаво украсен дуќан и најубаво украсен  дом (двор-балкон). Комисија, составена од вработените во…

Дневен ред на 37-та седница на Советот

Врз основа на член 35 од Деловникот на Советот на Општина Крива Паланка („Службен гласник на Општина Крива Паланка“ бр. 5/08), претседателот на Советот на Општина Крива Паланка  свикува  …

Покана за петта форумска сесија

Форумот во заедницата во општина Крива Паланка има чест и задоволство да Ве покани на петтата форумската сесија,  која што ќе се одржи на 21.12.2011г. (среда), во 13 часот, во…

Дневен ред на 36-та седница на Совет

Врз основа на член 35 од Деловникот на Советот на Општина Крива Паланка („Службен гласник на Општина Крива Паланка“ бр. 5/08), претседателот на Советот на Општина Крива Паланка  свикува  36-та…

Големина на фонт
Контраст