logo

Соопштенија

Одржана втората сесија од Форумот во заедницата

Во хотелот „Турист“, на 20 октомври 2011 година, се одржа втората сесија од проетот Форум во заедницата, кој го реализира општина Крива Паланка, со финансиска подршка на Швајцарската агенција за…

Покана за втора форумска сесија

Форумот во заедницата во општина Крива Паланка има чест и задоволство да Ве покани на втората форумската сесија  која што ќе се одржи на 20.10.2011г. (четврток) во 13 часот во…

Свечена седница на Советот на Општина Крива Паланка

По повод 8-ми Октомври, Денот на ослободувањето на Крива Паланка, Претседателот на Советот на Општина Крива Паланка свикува СВЕЧЕНА СЕДНИЦА на Советот на Општина Крива Паланка за 8-ми Октомври 2011…

Соопштение – имплементација на Законот за постапување со бесправно изградени објекти

Динамиката на спроведување на Законот за постапување со бесправно изградени објекти во Општина Крива Паланка е следната:  До 03.09.2011 година, до кога беше крајниот рок за поднесување на барање за…

Дневен ред на 32-та седница на Совет

Врз основа на член 35 од Деловникот на Советот на Општина Крива Паланка („Службен гласник на Општина Крива Паланка“ бр. 5/08), претседателот на Советот на Општина Крива Паланка  свикува   32-та…

Оглас за вработување

Врз основа на член 22 и 23 Законот за работни односи (СВ на РМ бр.158/2010 ); член 50 став 1 т. 14 од Законот за локалната самоуправа ( СВ на…

Граѓаните го изгласаа локалниот економски развој за тема на Форумот на заедницата

Со првата форумска сесија, која се одржа на 20 септември, во хотел „Турист“, отпочна реализацијата на проектот „Форум на заедницата“, подржан од Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC), преку…

Известување – Форум во заедницата

Форумот во заедницата во општина Крива Паланка има чест и задоволство да Ве покани на првата форумската сесија  која што ќе се одржи на 20.09.2011г.  (вторник) во 15 часот во…

Конкурс за доделување на наградата „8-ми Октомври“

Врз основа на член 7 од Правилникот за начинот, условите и постапката за доделување на општински признанија и награди, Одборот за доделување награди и признанија на општината Крива Паланка, на…

Конкурс за доделување на стипендии за талентирани ученици-студенти

Врз основа на Одлуката на Советот на Општина Крива Паланка бр. 07-1843/7 од 15.07.2011 година,Општина Крива Паланка распишува  КОНКУРС За доделување на стипендии за талентирани ученици-средношколци и талентирани студенти кои…

Големина на фонт
Контраст