logo

Соопштенија

Конкурс – Мојата општина низ мојата фотографија

Општина Крива Паланка поаѓајќи од потребите да ги промовира и презентира убавините на градот, да ги остави во наследство на градот, општината и идните генерации,  распишува конкурс на тема „Мојата…

Наставата да се прилагоди на временските услови

Со оглед на лошите временски услови  и ниските температури како и препораките од Министерството за образование и наука, Општина Крива Паланка им препорача на училиштата да ја прилагодат наставата на…

Соопштение за граѓаните – Поклонение на Св.Теодор Тирон

Почитувани сограѓани, По повод претстојниот христијански празник  ,,Св. Теодор Тирон“, Општина Крива Паланка, МЗ с.Конопница и НУ  Центар за Култура во соработка со МПЦ, ја организираат манифестација „Поклонение на Св.Теодор…

Дневен ред на 38-та седница на Советот

Врз основа на член 35 од Деловникот на Советот на Општина Крива Паланка („Службен гласник на Општина Крива Паланка“ бр. 5/08), претседателот на Советот на Општина Крива Паланка свикува  38-та…

Соопштение за граѓаните – Прослава на Водици

Почитувани, На ден 19.01.2012 година (четврток)  традиционално ќе се одбележи големиот христијански празник Богојавление – Водици со фрлање на крстот од големиот мост во Крива Река во 9,30 часот.

Буџет на Општина Крива Паланка за 2012 година

Буџетот на Општина Крива Паланка за 2012 година  изнесува 396.157.300 денари. Приходниот дел ќе се обезбедува од даночни, неданочни и капитални приходи, потоа приходи од дотации, трансфери и од донации.

Соопштение за граѓаните – План за рестрикции

Поради настанатата состојба со недостиг на вода за пиење во градската водоводна мрежа ЈП „Комуналец“ Крива Паланка заради ублажување на последиците, односно снабдување со вода во текот на денот на…

Надлежности на Градоначалник

Согласно Статутот на Општина Крива Паланка (член 23) Градоначалникот во рамките на своите надлежности: 1. Ја контролира законитоста на прописите на Советот.2. Ги објавува прописите на Советот во службено гласило…

Соопштение за граѓаните – прослава на Бадник

Почитувани сограѓани, Ве известуваме дека по повод големиот христијански празник Бадник, на плоштадот во Крива Паланка се организира палење на бадниковиот оган во петок  06.01.2011 год. во 16 часот. Церемонијата…

Соопштение за граѓаните – најубаво украсен двор и дуќан

Почитувани граѓани, По повод новогодишните и божиќните празници Општина Крива Паланка традиционално, по трети пат, ќе избира: најубаво украсен дуќан и најубаво украсен  дом (двор-балкон). Комисија, составена од вработените во…

Големина на фонт
Контраст