logo

Соопштенија

Дневен ред на 1-та конститутивна седница на Советот на Општина Крива Паланка

emiHidden=”false” UnhideWhenUsed=”false” QFormat=”true” Name=”Strong” /> < ![endif]--> Врз основа на член 37, точка 1 од Законот за локална самоуправа („Службен весник на РМ“ бр.5/02) и член 3 од Деловникот на…

Известување за граѓаните

На ден 09.04.2013 година (вторник), градоначалникот на општина Крива Паланка г. Арсенчо Алексовски ќе гостува во емисијата „Ова е Македонија“ на МРТ1 со почеток во 17.40 часот. Во директен пренос…

Јавно известување

Врз основа на член 69 став 1 од Законот за животна средина („Службен Весник на Република Македонија“53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10 и 51/11, 123/12), Градоначалникот на општината Крива…

Јавно известување

Врз основа на член 69 став 1 од Законот за животна средина („Службен Весник на Република Македонија“53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10 и 51/11, 123/12), Градоначалникот на општината Крива…

Известување за граѓаните

Почитувани граѓани, Ве информираме, а воедно и Ве покануваме да присуствувате на  свеченото пуштање на новоизградената спортската сала од страна на градоначалникот Арсенчо Алексовски и претставници на Владата на Република…

Јавно известување

Врз основа на член 69 став 1 од Законот за животна средина („Службен Весник на Република Македонија“53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10 и 51/11, 123/12), Градоначалникот на општината Крива…

Јавно известување

Врз основа на член 69 став 1 од Законот за животна средина („Службен Весник на Република Македонија“53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10 и 51/11, 123/12), Градоначалникот на општината Крива…

Известување за граѓаните

Почитувани, Ве информираме дека во петок 15.03.2013 година, градоначалникот на општина Крива Паланка, Арсенчо Алексовски ќе биде гостин во емисијата „Јади Бурек“, во 22 часот на  Сител 3 телевизија.

Кренато македонско знаме на постаментот во знак на сеќавање на македонскиот херој Јане Јакимовски

Градоначалникот на општина Крива Паланка, Арсенчо Алексовски и претседателот на  Совет д-р Милка Митовска заедно со претставници на општинската администрација  положија свежо цвеќе на споменикот на загинатите македонски бранители Горан…

Меѓународен конкурс за карикатура

Организациониот одбор на културната манифестација НЕВЕСТИНСКО ПОКЛОНЕНИЕ НА СВЕТИ ТЕОДОР-ТИРОН, село Конопница – Крива Паланка, под покровителство на Општина Крива Паланка распишува Меѓународен конкурс за карикатура на тема “Снаа-Свекрва”.

Големина на фонт
Контраст