logo

Соопштенија

Голема еколошка акција „Почиста животна средина за подобра иднина“

Општина Крива Паланка предводена од градоначалникот Борјанчо Мицевски продолжува со  еколошки активности за расчистување на  уредените и неуредените зелени  површини во градот и приградските населби. Во тој контекс како и…

Покана до стопанствениците за конститутивна седница на Општински сојуз на стопанственици

Почитувани стопанственици, Ве известуваме дека на  15.03.2018 година (четврток) во просториите на ЛУ Градски Музеј во Крива Паланка со почеток во 12:00 часот ќе се одржи конститутивна седница на Општински…

Дневен ред на 9-та седница на Советот на Општина Крива Паланка

Врз основа на член 39, точка 1 од Законот за локална самоуправа („Службен весник на РМ“ бр. 5/02) и член 65 и 67  од Деловникот на Советот на Општина Крива…

Конкурс за учесници на тренинг за туризам во рамките на проектот „Туризам без граници”

Општина Крива Паланка, заедно со општина Витина од Косово го спроведува проектот  „Туризам без граници” како грант доделен преку ИПА програмата за прекугранична соработка помеѓу Македонија и Косово. Како дел…

Честитка од градоначалникот Мицевски по повод 8-ми Март

Почитувани сограѓанки Денес е Ваш ден. Денес е ден за празнување и почит, но воедно и Ден за цврста решителност да се опстои во напорите за Ваша целосна рамноправност во заедницата…

Список на студенти кои ќе користат бесплатен превоз согласно конкурсот за доделување на субвенциониран превоз

Список на студенти кои ќе користат бесплатен превоз согласно конкурсот за доделување на субвенциониран превоз на студенти кои студираат на државните универзитети во Скопје и Штип, а се жители на…

Известување за зимско одржување на јавните површини

Согласно член 22 од Законот за јавна чистота, Одделението за инспекциски надзор при Општина Крива Паланка ги известува сопствениците на деловни објекти, сопствениците на колективни и индивидуални станбени објекти и…

Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на урбанистички планови на територијата на општината Крива Паланка за 2018 година

Врз основа на член 21 од Законот за просторно и урбанистичко планирање („Сл.весник на РМ“ бр.199/14; 44/15; 193/15; 31/16 и 163/16) Градоначалникот на Општина Крива Паланка ги известува правните и…

Избрани членовите на Советот на млади на Општина Крива Паланка

Вра основа на Јавниот повик за предлагање на кандидати за членови за Советот на млади на Општина Крива Паланка, Советот на Општина Крива Паланка на 8-та седница оддржана на ден…

Јавен повик за финансирање на проектни активности на здруженија и фондации со седиште во општина Крива Паланка

Врз основа на Законот за здруженија и фондации (Службен весник на РМ бр.52/2010,135/11 и 55/16) и Програмата за поддршка на здруженијата и фондациите за 2018 година („Службен гласник на Општина…

Големина на фонт
Контраст