logo

Соопштенија

Одлука и формулар за неспроведување на стратегиска оцена

Одлука и формулар за неспроведување на стартегиска оцена за планскиот документ Локална урбанистичка планска документација за изградба на туристичко-угостителски комплекс на КП 379, во КО Б`с, на локалитет до „Езрце“,…

Дневен ред на 10-та седница на Совет на Општина Крива Паланка

Врз основа на член 37, точка 1 од Законот за локална самоурпава („Службен весник на РМ“ бр.5/02) и член 3 од Деловникот на Советот на Општина Крива Паланка, Ве известуваме…

Известување за граѓаните – Одбележување на големиот христијански празник Богојавление – Водици

Почитувани, На ден 19.01.2014 (недела) од 08.00 до 11.00 часот во организација на Општина Крива Паланка и на Македонската Православна Црква, Епархија Кумановско-Осоговска ќе се одблежи големиот христијански празник Богојавление…

Известување за граѓаните

Почитивани граѓани, Ве известуваме дека на ден 15.01.2014 (среда) со почеток од 8.30 часот, градоначалникот на општина Крива Паланка г.Арсенчо Алексовски ќе гостува во утринската емисија „Ја сакам Македонија“ на…

Известување до граѓаните – пријавување за бадникарски кум

SemiHidden=”false” UnhideWhenUsed=”false” Name=”Colorful Grid” /> Почитувани, Ве известуваме дека по повод големиот христијански празник Бадник и традиционалниот начин на прославување, Општина Крива Паланка отвара јавен повик за пријавување до сите…

Соопштение за граѓаните – Традиционална прослава на Бадник

Пoчитувани сограѓани,Ве известуваме дека по повод големиот христијански празник Бадник, на плоштадот во Крива Паланка се организира палење на бадниковиот оган. Церемонијата, како и години наназад, ќе се одржи на…

Дневен ред на 9-та седница на Совет на Општина Крива Паланка

Врз основа на член 37, точка 1 од Законот за локална самоурпава („Службен весник на РМ“ бр.5/02) и член 3 од Деловникот на Советот на Општина Крива Паланка, Ве известуваме…

Соопштение за граѓаните – најубаво украсен двор и дуќан

Почитувани граѓани, По повод новогодишните и божиќните празници Општина Крива Паланка традиционално, по петти пат, ќе избира:• најубаво украсен дуќан и • најубаво украсен  дом (двор-балкон). Комисија, составена од вработените…

Дневен ред на 8-та седница на Советот на Општина Крива Паланка

Врз основа на член 37, точка 1 од Законот за локална самоуправа („Службен весник на РМ“ бр.5/02) и член 3 од Деловникот на Советот на Општина Крива Паланка, Ве известуваме…

Во тек е изработката на буџетот на Општината за 2014 година

SemiHidden=”false” UnhideWhenUsed=”false” Name=”Colorful Grid” /> Врз основа на добиените насоки од Министерството за финансии за изготвување на буџетот за 2014 година, Одделението за финансиски прашања при Општина Крива Паланка, како…

Големина на фонт
Контраст