logo

Соопштенија

Прес конференција на градоначалникот Мицевски за случувањата во МЗ Мождивњак

Градоначалникот на oпштина Крива Паланка, Борјанчо Мицевски денес оддржа прес конференција по повод шпекулациите кои деновиве се појавија во одредени медиуми, а по повод лиферуваното соопштение за наводно неодговорно однесување…

Крива Паланка повторно се вклучува во европската недела на спортот

Општина Крива Паланка е една од 50 општини која се приклучува на проектот „Европска недела на спортот“ и дава подршка на истиот со два настана и тоа гимнастички вежби со…

Дневен ред на 28-та седница на Советот на Општина Крива Паланка

Врз основа на член 39, точка 1 од Законот за локална самоуправа („Службен весник на РМ“ бр. 5/02) и член 65 и 67  од Деловникот на Советот на Општина Крива…

Ден без автомобили во Крива Паланка

Почитувани граѓани, Во рамките на Европската недела на мобилност од 16 – 22 септември, Општина Крива Паланка се вклучува во настанот „Ден без автомобили“ и истиот ќе се одбележи на…

Објава бр.01/2019 на оглас за давање недвижни ствари во закуп и одржување – по пат на електронско јавно надавање

Комисијата за недвижни и движни ствари на Општина Крива Паланка, формирана врз основа на Решение за формирање Комисија за спроведување на постапката за давање на недвижна ствар под закуп –…

КОНКУРС за доделување на наградите „8-ми Октомври“, „Почесен граѓанин на Крива Паланка“ и „Признание за особени постигнувања и придонес за развојот и афирмацијата на Општина Крива Паланка“ за 2019 година

Врз основа на член 7 од Правилникот за начинот, условите и постапката за доделување на општински признанија и награди,  Одборот за доделување награди и признанија на Општината Крива Паланка, на…

ЈАВЕН ПОВИК за доставување на иницијативи за изработка на урбанистички планови за треттиот квартал во 2019 година

Врз основа на член 21 од Законот за просторно и урбанистичко планирање („Сл.весник на РМ“ бр.199/14; 44/15; 193/15; 31/16, 163/16, 64/18 и 168/18),  Градоначалникот на општината Крива Паланка ги известува…

Дневен ред на 27-та седница на Советот на Општина Крива Паланка

Врз основа на член 39, точка 1 од Законот за локална самоуправа („Службен весник на РМ“ бр. 5/02) и член 65 и 67  од Деловникот на Советот на Општина Крива…

Денови на медот во Крива Паланка

Здружението на пчелари „Пчела“ од Крива Паланка организира презентација на мед и пчелини производи на дводневeн настан насловен како „Денови на медот“ во Крива Паланка. Манифестацијата ќе се одржи на…

Известување за времен режим на сообраќај во централното градско подрачје

Почитувани, Ве информираме дека од 24 до 31-ви август 2019 година, на градскиот плоштад во Крива Паланка ќе се одржи голема културна манифестација „Кривопаланечко културно лето“. За таа цел улицата…