logo

Соопштенија

Дневен ред на 11-та седница на Советот на Општина Крива Паланка

Врз основа на член 39, точка 1 од Законот за локална самоуправа („Службен весник на РМ“ бр. 5/02) и член 65 и 67  од Деловникот на Советот на Општина Крива…

Известување за градежни активности на улица 8 Октомври

 Почитувани граѓани, Во тек е реализацијата на проектот „Реконструкција на дел од водоводна мрежа во град Крива Паланка“ (замена  на азбестни водоводни цевки со полиетиленски водоводни цевки). Со техничката документација…

Покана за свечена академија во чест на Свети Кирил и Методиј

Општина Крива Паланка Ве поканува на свечена академија во чест на сесловенските просветители, светите браќа Кирил и Методиј. Академијата ќе се одржи на 23 мај во НУ Центар за култура,…

Избор за најуспешен просветен работник во општина Крива Паланка за учебната 2017/2018 година

Почитувани, Ве известуваме дека согласно објавениот Конкурс за доделување на признание за најуспешен просветен работник на територијата на општина Крива Паланка на веб сајтот http://www.krivapalanka.gov.mk/najdobar-prosveten-rabotnik-za-uchebnata-2017-2018-godina во периодот од 07.05.2018 до…

Одбележување на  Денот на Европа во Крива Паланка

Со голем број активности и пригодни манифестации Општина Крива Паланка во соработка со Делегацијата на ЕУ во Р.Македонија и оваа година ќе се приклучи во одбележувањето на 9 Мај- Денот…

Покана за учество на десеттото јубилејно Рели „КАЛИН КАМЕН 2018“

На 24 мај 2018 г.  ќе се одржи десеттото јубилејно Рели „КАЛИН КАМЕН“ 2018 во организација на Општина Крива Паланка и Здружението на граѓани  Авто мото клуб  „Офф Роад Осогово“.…

Забрането паркирање на тротоарскиот дел од улиците

До органите на Општината Крива Паланка пристигнаа поплаки од граѓани за узурпирани тротоарски и пешачки површини како на главната, а посебно на магистралната улица. Надлежните комунално- редарски служби од општината…

Јавен конкурс за избор на директор на ЈП „КОМУНАЛЕЦ“ – Крива Паланка

Врз основа на член 50 став 1 точка 9 од Законот за локалната самоуправа („Службен Весник на Република Македонија“ бр.05/2002), а во врска со член 19-а од Законот за јавните…

Задолжително кастрење на дрвја, грмушки и жива ограда

Одделението за инспекциски надзор и контрола ги известува сопствениците на парцели дека согласно член 14  од Законот за зеленило ( „Сл. Весник на РМ бр.71/2016 година“), секој сопственик на парцела …

Првомајски општински крос 2018

Во организација на Училишниот спорт од Крива Паланка, а под покровителство на градоначалникот на Општина Крива Паланка, г.Борјанчо Мицевски, на 30.04.2018 година со почеток во 10.00 часот, на Градскиот стадион…

Големина на фонт
Контраст