Соопштение за помош на настраданото население од поплавите во Тетово

Црвен крст апелира до сите заинтересирани граѓани да донираат за настраданото население од поплавите во тетовско.

Помошта може да се предаде во магацините на Црвениот крст во Момин Поток од 8 до 16 часот секој ден до 15 овој месец. Контакт телефон за предавање донација: 3096-227.

Од Црвениот крст на РМ информираат дека заинтересираните правни субјекти и граѓани можат да се вклучат и со обезбедување парична помош на сметката на Фонд за солидарност: 300000001327966, ДБ: 4030984271620 – Комерцијална Банка, како и со донирање 100 денари со повик на телефобнските броеви: 075/070/077 143-400.

Соопштение за помош на настраданото население од поплавите во Тетово