Известување за граѓаните

Во емисијата градоначалникот ќе зборува за претстојната манифестација „ВЕЛИГДЕНСКА ТРАДИЦИЈА“, за избор на најубаво велигденско јајце и за избор на најубава велигденска (рачна изработка ) декорација. Настанот е  по повод претстојниот христијански празник „Велигден“.

Манифестацијата „ВЕЛИГДЕНСКА ТРАДИЦИЈА“ ќе се одржи на 21.04.2014 (понеделник) од 11 часот во дворот на на ЛУ Градски Музеј – Крива Паланка.