Известување за граѓаните

SemiHidden=”false” UnhideWhenUsed=”false” Name=”Colorful Grid” />

Почитувани сограѓани,

На ден 18.02.2014г.(вторник) со почеток во 10.00 часот свечено ќе биде поставен камен темелник за изградба на дел од минор коритото на Крива Река. Камен темелникот ќе биде поставен од страна на градоначалник на општина Крива Паланка г.Арсенчо Алексовски, заменик министерот за локална самоуправа г. Ѓорѓија Сајковски и градоначалникот на општина Дупница г.Методи Чимев.

Изградбата на дел од минор коритото на Крива Река е во рамките на проектот „Реките не познаваат граници“ кој е финансиран од ИПА програмата на ЕУ за прекугранична соработка помеѓу Македонија и Бугарија. Проектот се имплементира од  Општина Дупница, Р.Бугарија, како водечки партнер и Општина Крива Паланка како партнер во проектот.