Известување до граѓаните – пријавување за бадникарски кум

SemiHidden=”false” UnhideWhenUsed=”false” Name=”Colorful Grid” /> Почитувани,

Ве известуваме дека по повод големиот христијански празник Бадник и традиционалниот начин на прославување, Општина Крива Паланка отвара јавен повик за пријавување до сите граѓани кои имаат желба да бидат бадникарски кум за наредната година.

Пијавувањето ќе трае се до самиот почеток на прославување на Бадник, односно до 15 часот (понеделник), 06.01.2014 г. За пријавување се потребни само лични податоци ( име, презиме и контакт) од лицето кое сака да се биде бадникарски кум за 2015 г.

Заинересираните граѓани може да се пријават на тел. 031 372 130 до 16 ч. во работен ден.

и на mail: lstojanovska@krivapalanka.gov.mk

Лице за контакт:Стојановска Лилјана