Соопштение за НВО секторот

Центарот за оддржлив развој –Алка во соработка со Oпштина Крива Паланка организира втора  работилница за развивање методологоја за распределба на средства од буџетот на Oпштина Крива Паланка.

Работилницата  е планирана за 31.01.2018г. (среда)  од 9.30 часот во просториите на Црвен крст.

Сите заинтересирани  здруженија на граѓани, спортски клубови или фондации можат да присуствуваат и да земат свое актвно учество на истата.

Дневен ред

(31.01.2018, ОО Црвен крст, Крива Паланка)

9:30 – 9:45         Заклучоци од прва работилница

9:45 – 11:00         Развивање на генералната рамка на методологијата (3 дел)

–           Постапка при одлучување за финасирање на предлог проектите: развивање на критериуми со систем на бодување

11:00 – 11:15         Кафе пауза и освежување

11:15 – 12:00        Развивање на генералната рамка на методологијата (4 дел)

–           Развивање на унифициран формат за аплицирање

12:00 – 12:15        Заклучоци

Фасилитатор: Елизабета Ѓорѓиевска, АЛКА, Скопје                      

 

Големина на фонт
Контраст