Известување со препорака

Почитувани сограѓани,

Во пресрет на претстојниот голем христијански празник Бадник денот пред Христовото раѓање – Божиќ, поради ризикот од зголемено аеро-загадување и согласно препораките на Македонската  Православна Црква – Охридска Архиепископија, Општина Крива Паланка упатува апел до граѓаните да се избегнува палење на т.н. Бадникарски огнови во месните и урбаните заедници на територијата на општина Крива Паланка .

 Со почит,
Општина Крива Паланка