АЛДА објави Јавен повик за финансиска поддршка на граѓански здруженија и организации

Европската асоцијација за локална демократија АЛДА објави Јавен повик за финансиска поддршка на граѓански организации кои работат во областа на локална демократија, креирање и спроведување јавни политики на локално ниво и соработка со локални самоуправи во рамки на проект „Граѓанските организации во служба на локалната демократија“ спроведуван од: Европската асоцијација за локална демократија (АЛДА) – Скопје, Здружението на финансиски работници на локалната самоуправа и јавните претпријатија (ЗФР) и Европското движење (ЕД).

Проектот е финанасиран од Делегацијата на Европската унија во Скопје преку ИПА програмата за поддршка на граѓанското општество и програмата за медиуми 2015.

Пријавите се доставуваат најдоцна до 24.12.2017 година до 17.00 часот, на следната e-mail адреса: cso.democracy@aldaintranet.org

Повикот со детални информации и образец за пријавување можете да најдете на следниот линк: http://www.alda-europe.eu/newSite/news_dett.php?id=2058, а со превод на  http://ohrid.gov.mk/index.asp?PodatociID=6514

 

Големина на фонт
Контраст