logo

Соопштенија

Дневен ред на 23-та седница на Советот на Општина Крива Паланка

Врз основа на член 39, точка 1 од Законот за локална самоуправа („Службен весник на РМ“ бр. 5/02) и член 65 и 67 од Деловникот на Советот на Општина Крива…

Отворен ден на тема „Работи и заработувај од дома“

На 20 мај понеделник, Општина Крива Паланка, Граѓанското здружение „Со срце за Крива Паланка” и Семос Едукација организираат отворен ден на тема „Работи и заработувај од дома”. На настанот ќе…

Покана за одбележување на 205 години од делото на Јоаким Крчовски

Општина Крива Паланка, ЛУ Градски музеј и МПЦ Кумновско-осоговска епархија Ве покануваат на одбележување на 205 години од делото на Јоаким Крчовски. П Р О Г Р А М А…

Покана за свечена академија во чест на Свети Кирил и Методиј

Општина Крива Паланка Ве поканува на свечена академија во чест на сесловенските просветители, светите браќа Кирил и Методиј. Академијата ќе се одржи на 23 мај во НУ Центар за култура,…

Бесплатен телефонски број за пријавување на недозволено фрлање и оставање на отпад

Како дел од мерките и активностите за справување со отпадот, Општина Крива Паланка покрај организирање на акциите за собирање на отпад, воведува и бесплатен телефонски број за пријавување на недозволено…

Програма за работно ангажирање на десет невработени лица со ниски квалификации за вршење на јавни работи

Општината Крива Паланка аплицираше на повикот на Агенцијата за вработување за спроведување на мерката 6.2 од Програма за работно ангажирање за вршење на Јавни работи, финансирана од Буџетот на Агенцијата…

Крива Паланка се вклучува во маратонската рута на бугарскиот маратонец Красимир Геогиев

Бугарскиот маратонец  Красимир Геогиев  започна иницијатива за ултра  маратон низ Бугарија, Северна Македонија и Албанија, а во насока на промовирање на пан-европскиот транспортен Коридор -8, како и промовирање на добрососедската…

Препораки на Штабот за заштита и спасување при општина Крива Паланка

На ден 12.05.2019 година, со почеток во 11:00 часот во Кабинетот на градоначалникот на општина Крива Паланка, на иницијатива на градоначалникот на општина Крива Паланка Борјанчо Мицевски беше одржан состанок…

Хепенинг по повод Денот на Европа, 9 Мај

    Хепенинг по повод Денот на Европа, 9 Мај 09.05.2019 (четврток) Крива Паланка Со голем број активности и пригодни манифестации Општина Крива Паланка и оваа година ќе се приклучи…

Рели КАЛИН КАМЕН 2019

Општина Крива Паланка и авто-мото клубот „Офф Роад Осогово“ Ве покануваат на традиционалното рели КАЛИН КАМЕН 2019 на 15 и 16 јуни, со нова рута и нови содржини.   

Големина на фонт
Контраст