logo

Образование и спорт

Школски прибор за младите франкофони од учесниците на Europ’Raid

На 3.9.2019 година, во просториите на ООУ „Јоаким Крчовски”- Крива Паланка, на младите франкофони- учесници на музичкиот хепенинг организиран по повод Europ’Raid во нашиот град, им беа поделени училишни прибори…

Добредојде за првачињата во новата учебна година

Започна учебната 2019/2020 година. Во училишните клупи во двете општински основни училишта Јоаким Крчовски и Илинден  и едното средно општинско училиште Ѓорче Петров во општина Крива Паланка седнаа околу 2200…

Успешен настап на КК„Шампион“ на Изборниот турнир во Скопје

Во рамките  на официјалниот календар на натпревари на Карате Федерацијата на Македонија за 2019 година и Светската Карате Федерација, Карате клубот Шампион од Крива Паланка  на 31.08.2019 година во спортската…

Опремување на локација за спорт за развој во домот за ученици „Боро Менков“

Здружението за унапредување на меѓусебна доверба ТАКТ,  со локалните  партнери „Спорот за развој” и во соработка со Општина Крива Паланка, денес ја реализираше активноста за разубавување и опремување на урбана…

Во тек е летната школа за фудбал „Опен фан фудбал 2019″

На градскиот стадион во Крива Паланка од 19 до 23 август околу двесте дечиња на возраст од шест до 11 години ќе се дружат и забавуваат во рамки на годинашното…

Конкурс за субвенциониран превоз на студенти кои студираат на државните универзитетите во Скопје, а се жители на општина Крива Паланка

Врз основа на Одлуката бр. 09-2472/23 од 12.08.2019 година за субвенциониран превоз на студенти за студиската 2019/2020 година кои студираат на државните универзитети во Скопје, Правилникот за условите, критериумите и…

Конкурс за доделување на стипендии за спортисти-ученици за учебната 2019/2020 година

Врз основа на член 61 од Статутот на Општина Крива Паланка (Сл.гласник на Општина Крива Паланка бр.8/10 и 8/2014, 02/2018 и 03/2019), а во врска со Одлуката на Совет на…

Конкурс за доделување на стипендии за талентирани ученици и студенти за учебната 2019/2020 година

Врз основа на член 61 од Статутот на Општина Крива Паланка (Сл.гласник на Општина Крива Паланка бр.8/10, 8/2014, 02/18 и 03/19), а во врска со Одлуката на Совет на Општина…

Младите репрезентативки во кошарка на припреми во Крива Паланка

Општина Крива Паланка деновиве е место каде се одвиваат подготовките на младата женска кошаркарска екипа на репрентацијата на РС Македонија до 14 години и по тој повод градоначалникот на Крива…

Реконструкција на санитарните јазли во ООУ „Јоаким Крчовски“

Во ООУ „Јоаким Крчовски“ од Крива Паланка започнаа градежни активности за комплетна реконструкција на санитарни јазли со отстранување на досегашната доводна и одводна инсталација. Со оваа активност се предвидува поставување…