logo

Образование и спорт

ЕКО активности по повод 60 години од постоење на СОУ Ѓорче Петров

По повод  60 години од постоење на СОУ Ѓорче Петров – Крива Паланка, а во рамки на ЕКО активностите што ги спроведува училиштето за почиста животна средина се спроведе акцијата…

Во ООУ„Илинден“ од Крива Паланка презентирани завршните активности и успешната соработка со волонтерот од Мировен корпус

Директорката на ООУ „Илинден“ од Крива Паланка, Марица Николовска заедно со своите соработници, денес организираше пригодна презентација на активностите, кои беа реалзирани во заеднича соработка со волонтерот  на Мировен корпус,…

Оддржан oтворен ден на кик-боксот во организација на КБК „Патриот спорт“

Кик-бокс клубот „Патриот спорт“, во рамките на проектот ,,Создаваме трајни вредности“ ја реализираше активноста- Отворен ден на кик-боксот, каде учениците од  основно и средно образование, како и сите други млади…

Промовирај се како натпреварувач – направи успех за себе и Општината

Карате клубот „Шампион“ во рамките на проектот „Промовирај се како натпреварувач – направи успех за себе и Општината“, на  05.11.2019 година во спортската сала „Партизан“ одржа заеднички тренинг со Карате…

Безбедни училишта- игри без граници

Стотина родители и деца вчера учествуваа во спортско-рекреативните игри на платото кај градскиот плоштад во Крива Паланка во рамки на проектот „Безбедни училишта- игри без граници”. Проектот е во организација…

Светот на образованието ги брише границите

Професорката по музичко образование Лариса Жулина Митовски од ООУ „Јоаким Крчовски“ од Крива Паланка викендов од Белград се врати со престижната титула „Најдобар наставник во поранешна Југославија”. Признанието го доби…

Градскиот оркестар „Aлегро“ со прва награда на фестивалот во Скопје

Градскиот оркестар „АЛЕГРО“ од Крива Паланка викендов се врати со освoено прво место од Меѓународниот детски креативен фестивал „Зборуваме руски“ кој се одржа во Скопје. Најмладите кривопаланчани-виртуози на музичките инструменти…

Младите во светот на извидниците

Извидничкиот одред Наум Наумовски-Борче од Крива Паланка,  ја оддржа втората проектна активност од проектот „МЛАДИТЕ ВО СВЕТОТ НА ИЗВИДНИЦИТЕ“, кој  финансиски е поддржан со буџетски средства од Oпштина Крива Паланка.…

Општина Крива Паланка додели тринаесет стипендии за талентирани ученици и спортисти

Денес во кабинетот на градоначалникот Борјанчо Мицевски, беа потпишани вкупно 13 договори за стипендирање и поддршка на младите таленти -ученици средношколци и студенти од општина Крива Паланка, како и стипендии…

Список на студенти кои ќе користат бесплатен превоз согласно Kонкурсот за доделување на субвенциониран превоз за студиската 2019/2020 година

Список на студенти кои ќе користат бесплатен превоз согласно Конкурсот за доделување на субвенциониран превоз за студиската 2019/2020 година на студенти кои студираат на државните универзитети во Скопје, а се…