logo

Образование и спорт

Успешен настап на нашите каратисти

Карате клубот Шампион од Крива Паланка изминатиот период имаше настап на силниот меѓународен меморијален турнир „Меморијал Светислав Иванов“ кој се одржува по пети пат во Ќустендил, Р.Бугарија. Клубот настапи со…

Розева трка во Крива Паланка

Со трки на три и пет километри на сите хумани ентузијасти од земјава во недела во Крива Паланка се одржа втората „Розева трка“, во организација на Здружението за заштита на маргинализирани…

Крива Паланка е подготвена за РОЗЕВАТА ТРКА

Оваа година Розевата трка на здружението за заштита на маргинализирани групи Pink Support ќе биде одржана во Крива Паланка.  Недела  04.10.2015 со почеток во 10.30 на плоштадот пред општината ќе започне…

Jубилејни 20 -ти регионални пензионерски спортски игри

Градоначалникот на Општина Крива Паланка Арсенчо Алексовски вчера присуствуваше на отворањето на 20-те  јубилејни Регионални пензионерски спортски игри. Игрите се во организација на Здружението на пензионери на општина Крива Паланка…

КК „Шампион“ со успешен настап во Врање

Карате клубот Шампион од Крива Паланка изминатиот викенд имаше успешен настап на Меѓународниот карате турнир „Врање  Опен 2015“ кој се одржа во Врање, Република Србија. На турнирот земаа учество над…

Рели Калин Камен 2015

Во недела на 24 мај традиционално по седми пат во организација на Општина Крива Паланка и АМК „Офф Роад Осогово“ се одржа ревијалната спортска манифестација „Рели Калин Камен 2015“. Манифестацијата…

Успешно одржан Општинскиот крос 2015

Денеска во организација на Училишниот спорт од Крива Паланка, а под покровителство на градоначалникот на Општина Крива Паланка, Арсенчо Алексовски се одржа шестиот по ред Општински крос 2015. На манифестацијата…

Успешен настап на каратистите од КК „Шампион“ од Крива Паланка во Србија

Карате клубот „Шампион“ од Крива Паланка изминатиот викенд настапи на Меѓународниот турнир во Власотице, Република Србија. На натпреварот земаа учество околу 400 натпреварувачи од Р.Србија и Р. Македонија. Нашиот клуб…

Се одржа шестата по ред традиционална спортска манифестација „Рели Калин Камен 2014“

Во сабота на 24 мај традиционално по шести пат во организација на Општина Крива Паланка и АМК „Офф Роад Осогово“ се одржа ревијалната спортска манифестација „Рели Калин Камен 2014“. Манифестацијата…

Состанок за унапредување и развивање на училишниот спорт во Крива Паланка

На 24 jануари 2014 (петок) во салата на советот на Општина Крива Паланка Градоначалникот Алексовски  и  претставниците на локалната самоуправа одржаа состанок со директорите на основните и средното училиште од…