logo

Образование и спорт

Голем успех на Градскиот оркестар „АЛЕГРО“ на Меѓународниот натпревар во Велес

На 10 јуни 2018 година се одржа Меѓународниот натпревар за класична музика „Арт-ин Велес“, во организација на здружението „Арт ин орг“ од Кавадарци, на кој учестуваа околу 250 натпреварувачи од…

Градоначалникот Мицевски додели плакети за најуспешните млади кошаркарски амбасадори

Градоначалникот Борјанчо Мицевски денес имаше прим за двајца успешни спортски амбасадори на општина Крива Паланка, Горазд Величковски и Андреј Јакимовски. Горазд Величковски е прогласен за најкорисен играч NMVP во младинска…

Треш фешн Македонија: Победа за „Третиот елемент“

Учениците од СОУ „Ѓорче Петров“ од Крива Паланка, со нивната уникатна креација од материјали за рециклирање, победија на седмото издание на „Треш фешн Македонија“, која се одржа во МКЦ. Користејќи…

Посета на основно училиште во Oљао, Португалија во рамки на Еразмус+проектот „Мојата мала Европа”

Четворица претставници од ООУ „Јоаким Крчовски” и тоа Тања Димитровска-Шкрбиќ, Жаклина Христовска, Наташа Колевска и Драган Ристовски посетија неколку основни училишта во склоп на групата училишта на професорката Паула Ногуеира…

Оглас за запишување ученици во прва година во СОУ Ѓорче Петров Крива Паланка во учебната 2018/19 година

Врз основа член 42 од Законот за средно образование (Службен весник на Република Македонија 44/1995, 24/1996, 34/1996, 35/1997, 82/1999, 29/2002, 40/2003, 42/2003, 67/2004, 55/2005, 113/2005, 35/2006, 30/2007, 49/2007, 81/2008, 92/2008,…

Лариса Жулина – Митовски најуспешен просветен работник во оваа учебна година во Крива Паланка

Добриот наставник е како свеќа, се троши самиот себеси, осветлувајќи го патот на останатите околу себе. Бидете горди на тоа што сте и на хуманата професија која ја вршите, рече…

Во Крива Паланка мини-баскет лига „Дај пас-победа за нас”

Педесетина дечиња од седум до 11 години, момчиња и девојчиња, членови на Кошаркарскиот клуб „Крива Паланка“ беа дел од натпреварите кои се одиграа во тек на викендот во првото коло…

Во ООУ „Илинден“ традиционална македонска и албанска свадба

Традиционалното свадбарско оро, познатата „Тројка”, свадбарско албанско оро со звуци на тапанот, пеење во еден глас и игра во ист ритам беа дел од традиционалата македонска и албанска свадба  изведени…

Се одржа „Првомајски крос 2018“

На градскиот стадион во Крива Паланка денес се одржа традиционалната пролетна спортска манифестација  „Првомајски крос 2018“. Настанот е во организација на Општински сојуз на училишен спорт и Општина Крива Паланка, под покровителство на градоначалникот , Борјанчо…

Модна ревија „Треш фешн 2018“ во Крива Паланка

Единаесет уникатни креации со несекојдневен изглед изработени од рециклирачки материјали беа претставени на модната „Треш фешн 2018“ ревија која се одpжа синоќа во холот на средното училиште Ѓорче Петров, Крива…