logo

Новости

Прием кај амбасадорот на Романија во Република Македонија, Н.Е. Виорел Станила

По повод 1 Декември, Национален ден на Романија, градоначалникот Борјанчо Мицевски со претставници на Општината вчера беше на прием кај амбасадорот на Романија во Република Македонија, Н.Е. Виорел Станила.

Честитки за раѓањето на Јана и Јаков

Градоначалникот Борјанчо Мицевски денеска го посети семејството на Ивана и Дејан Јовановски за да им го честита раѓањето на Јана и Јаков кои донесоа неизмерна среќа пред се за постарото…

Иницијатива за отворање на ракометна школа „Кирил Лазаров 7“ во Крива Паланка

Градоначалникот на општина Крива Паланка, Борјанчо Мицевски  оствари средба со претставници на ракометната школа „Кирил Лазаров 7“  во врска со покренување на иницијатива за отворање на ракометна школа во Крива…

По единаесет години повторно се чисти снегот во терминалот на граничниот премин Деве Баир

Денеска, на граничниот премин Деве Баир кон соседна Бугарија, падна првиот снег. До оваа година, секогаш со првиот снег, доаѓаше и најголемиот проблем – застој во сообраќајот и отежнато извршување на царинските формалности.…

Прес на градоначалникот Мицевски – Општина Крива Паланка со долг од 55 милиони денари

Градоначалникот Борјанчо Мицевски денеска организираше прес конференција за новинарите со цел целокупната јавност да се запознае со состојбата во која Мицевски  ја затекна општината, како и за начинот на работењето…

Работна средба со консултанти за ИПА и ИПАРД програмите на ЕУ

Градоначалникот на општина Крива Паланка, Борјанчо Мицевски оствари работна средба со консултанти за ИПА и ИПАРД програмите на ЕУ.  Искористувањето на европските фондови е еден од главните приориотети на Општина…

Прекугранична тркалезна маса на тема „Бугарско-македонските односи: приоритети, заеднички перспективи и предизвици”

На 25.11.2017 година во Ќустендил – Р.Бугарија, градоначалникот Мицевски учествуваше на прекугранична тркалезна маса на тема „Бугарско-македонските односи: приоритети, заеднички перспективи и предизвици”. Средбата меѓу локалните  власти покрај границата на…

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“ и Општина Крива Паланка

Во Локалната установа Градски музеј, Крива Паланка се одржа јавна дебата „Јавни информации достапни за лицата со попреченост“,  дел од истоимениот проект на Здружението за промоција и развој на инклузивно…

Градоначалникот Мицевски во обиколка на тековните градежни активности во населба Мечковци

За неполн месец од преземањето на функцијата прв човек на општината, градоначалникот Борјанчо Мицевски почна со исполнување на предизборните ветувањата и реализација на Програмата со која го освои мнозонството гласови…

Општина Kрива Паланка прва потпиша декларација за транспаренност

Денес, во просториите на ЛУ Градски музеј, градоначалникот Борјанчо Мицевски потпиша Декларација за отвореност, отчетност и транспарентност со Фондацијата за интернет и општество – Метаморфозис. Општина Крива Паланка е прва…