logo

Новости

Прослава на големиот христијански празник Богојавление – Водици

Почитувани сограѓани, На ден 19.01.2019 (сабота) од 10.00 часот во организација на Општина Крива Паланка и на Македонската православна црква, Кумановско-осоговска епархија ќе се одбeлежи големиот христијански празник  Богојавление –…

Празнично дружење на пензионерите од општина Крива Паланка

Денеска 14.01.2019 год. во просториите на пензионерскиот клуб, се оддржа празнична средба на пензионерите од општина Крива Паланка. Овој настан е во заедничка организација на Здружението на старосни пензионери и…

Препораки од Дирекцијата за заштита и спасување на РМ

Почитувани сограѓани, По добиените препораки од страна на Дирекцијата за заштита и спасување на РМ, Општина Крива Паланка ги известува сите надлежни субјекти на локално ниво, како и сите жители…

Интензивни активности за зимско одржување на локалните улици и патишта

Поради интензивните врнежи од снег, ниските температури и појавата на голомразица, на територијата на општина Крива Паланка деновиве континуирано се работеше на расчистување на снежните наноси на улиците, тротоарите, пешачките…

Општина Крива Паланка ќе поставува фотоволтаици на кровните конструкции на училиштата

Со средства обезбедени преку Министерството за финансии, како грант од Европска Унија за подобрување на рурална инфраструктура, Општина Крива Паланка ќе постави фотоволтаични инсталации на три кровни конструкции и тоа:…

Соопштение за граѓаните – Традиционална прослава на Бадник

Пoчитувани сограѓани, Ве известуваме дека во недела на 6-ти јануари, Oпштина Крива Паланка традиционално ќе го организира прославувањето на големиот христијански празник Бадник на централниот градски плоштад  со почеток од …

Градоначалникот Мицевски ги посети дежурните служби

Градоначалникот на општина Крива Паланка, Борјанчо Мицевски ги посети  дежурните служби кои работат со дваесетичетиричасовно работно време во областа на безбедноста и заштитата на граѓаните и им врачи пригодни подароци, технички…

Општина Крива Паланка додели награди за најуспешниот пожарникар и полициски службеник во 2018 година

Градоначалникот на општина Крива Паланка, Борјанчо Мицевски, со претседателката на Советот, Изабела Павловска  и оваа година доделија награди на најуспешниот пожарникар и полициски службеник во општина Крива Паланка за минатата…

Новогодишен хепенинг и концерт на Влатко Лозаноски во Крива Паланка

Во деновите од викендот најмладите жители на Крива Паланка, но и сите кривопаланчани  уживаа во музички хепенинг, кој се одржа на централниот градски плоштад, а го приредија дечињата од основните…

Порибување на Крива Река во централното градско подрачје

Здружението спортски риболовен клуб Мрена од Крива Паланка, изврши порибување на Крива Река во централното градско подрачје на Крива Паланка. Порибувањето е извршено со автохтона пастрмка во количина од 51…

Големина на фонт
Контраст