logo

Новости

Општинската организација на Црвен крст од Крива Паланка оддржа работилница за грижа за здравјето на старите лица-ТРЕТО ДОБА

Црвен крст на Република Македонија-Општинската организација Крива Паланка во салата на Црвен крст Крива Паланка во присуство на 29 членки на Клубот на пензионери- Достоинствен живот, организираше работилница на две…

Интензивни градежни активности за подобрување на комуналната инфраструктура

Во изминатиов период од втората половина од месец септември, Општина Крива Паланка имаше интензивни градежни активности за подобрување на постоечката инфраструктура на територијата на општината. Реализирани се повеќе градежни активности …

Заврши десеттиот Меѓународен театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“

На сцената НУ Центар за култура –Крива Паланка, синоќа (23.09.2018г.) со претставата „Јас веќе не судам, тие ми пресудија мене“ во изведба на драмската секција на средното општинско училиште „Ѓорче…

Крива Паланка се вклучува во европската недела на спортот

Општина Крива Паланка е една од 15 општини која се приклучува на проектот „Европска недела на спортот“ и дава подршка на истиот преку активности  во фудбал (машки) и кошарка (женски)…

Ревија на автентични носии од кривопаланечкиот крај

На ден 22.03.2018 год. членовите на културно-уметничкото друштво ,,Карпош“ од Крива Паланка оддржаа ревија на автентични носии од кривопаланечкиот крај. Настанот се оддржа пред платото на ЛУ Градски музеј, Крива…

Прв аматерски турнир во тенис „Крива Паланка-Ранковце опен“

Во текот на денешниот ден (22.9.2018г.) на тениските игралишта во Крива Паланка и Ранковце се одржува првиот аматерски турнир во тенис  „Крива Паланка-Ранковце опен“. Турнирот во тенис го отворија градоначалниците…

Во Крива Паланка се oдбележа денот без автомобили -Комбинирај и движи се

По повод Европската недела на мобилност, Општина Крива Паланка во соработка со Министерството за животна средина и просторно планирање, се вклучи во настанот „Комбинирај и движи се“ со активности што…

К О Н К У Р С за доделување на наградите „8-ми Октомври“, „Почесен граѓанин на Крива Паланка“ и „Признание за особени постигнувања и придонес за развојот и афирмацијата на Општина Крива Паланка“ за 2018 година

Врз основа на член 7 од Правилникот за начинот, условите и постапката за доделување на општински признанија и награди, Одборот за доделување награди и признанија на Општината Крива Паланка, на…

Јавен оглас за вработување на неопределено работно време на овластени службеници во областа на безбедноста во ТППЕ Крива Паланка

Општина Крива Паланка објавува ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ – 01/2018 за вработување на  неопределено работно време на овластени службеници во областа  на безбедноста во Територијалната противпожарна единица Крива Паланка при Општина…

Соопштение за продолжување на стипендии за ученици/студенти и субвенциониран превоз за студенти

Ги известуваме учениците и студентите кои користат стипендии за талентирани ученици и студенти од Oпштина Крива Паланка, согласно потпишаните договори треба да го почитуваат член 5 од истиот, а корисниците…

Големина на фонт
Контраст