logo

Новости

Јавен повик за организирање на волонтерска работа и ангажирање на волонтери во Општина Крива Паланка

Врз основа на член 50 став 1 точка 16 од Законот за локалната самоуправа („Службен весник на РМ“ бр. 5/2002), а во врска со член 6 став 1 алинеја 5…

Потпишан Колективен договор помеѓу УПОЗ и Oпштина Крива Паланка

Денес во просториите на Oпштина Крива Паланка се потпиша Колективен договор меѓу Синдикатот на УПОЗ и Oпштина Крива Паланка. Чинот на свеченото потпишување на Колективниот договор за административните службеници и…

Промовирани новите униформи и нова опрема на Противпожарната едница во Крива Паланка

Денес во општина Крива Паланка со смотра на Територијалната  противпожарна единица беше извршена промоција на новонабавените униформи и дел од новата опрема. Новата опрема и новите униформи се обезбедени од…

Јавен повик за финансирање на проектни активности на здруженија и фондации со седиште во општина Крива Паланка

Врз основа на Законот за здруженија на фондации (Службен весник на РМ бр. 52/2010,135/11и 55/16) и Програмата за поддршка на здруженија и фондации  бр. 09–3762/19,06.12.2018г. (Службен гласник на Општина Крива…

Можности за унапредување на системот на собирање и дистрибуција на вишокот на храна во oпштина Крива Паланка

На покана на градоначалникот Мицевски, денес во Oпштина Крива Паланка беше претставник на  граѓанското здружение „Сите Сити“ од Скопје, г. Блаже Јосифовски, со кој се разговараше за системот на донирање…

Градоначалникот Мицевски ги интензивира активностите за гасификација на општина Крива Паланка

Гардоначалникот Борјанчо Мицевски денес оствари работна средба со претставник на украинската амбасада, г.Валериј Михаљски, на која се разговараше за процесот на гасификација на општина Крива Паланка. Мицевски заедно со стручните…

Во Крива Паланка се одржа инфо ден за ИПАРД 2 програмата

Во рамки на инфо деновите на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство денеска  во Крива Паланка беа презентирани можностите за искористување на средства од ИПАРД 2 програмата. Министерот Николовски ја…

Одлука за усвојување на извештајот за вкупниот договорен износ по доверители за финансирање на доспеани, а неплатени обврски

Врз основа на член 8 од Законот за финансиска подршка на единиците на локалната самоуправа и единки корисници основани од единиците на локалната самоуправа за финансирање на доспеани, а неплатени…

Градоначалникот Мицевски присуствуваше на свечена академија по повод ослободувањето на градот Врање

Градоначалникот Борјанчо Мицевски  на покана на градоначалникот на град Врање, Слободан Миленковиќ, со делегација од Општина Крива Паланка, присуствувше на свечената академија по повод одбележувањето на Денот на градот и…

Центарот за младински иницијативи „Цик Цак“ започна со изготвување на нацрт статегија за младите во Крива Паланка

Денес во општина  Крива Паланка, здружението Центар за младински иницијативи Цик-Цак од Крива Паланка започна со реализација на проектот „Промоција на младински активизам преку креирање на институциски платформи за младински…

Големина на фонт
Контраст