logo

Новости

Средба на градоначалникот Мицевски со претставници на Здружението „Херои на Македонија“

Градоначалникот Борјанчо Мицевски денеска имаше средба со претставници на Здружението на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили на Македонија „Херои на Македонија 2001-2015“, кои ги положија своите животи пред…

Градоначалникот Мицевски додели плакети за најуспешните млади кошаркарски амбасадори

Градоначалникот Борјанчо Мицевски денес имаше прим за двајца успешни спортски амбасадори на општина Крива Паланка, Горазд Величковски и Андреј Јакимовски. Горазд Величковски е прогласен за најкорисен играч NMVP во младинска…

Интензивирање на инвестициите и можностите за бизнис заедницата во Крива Паланка

Во текот на вчерашниот ден, по иницијатива на градоначалникот Борјанчо Мицевски се оддржа работна средба со стопанствениците од општина Крива Паланка и министеркaта без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица…

Градоначалникот Мицевски оствaри работна средба со министеркaта задолжена за странски инвестиции и со претставници од Фондот за иновации и технолошки развој

По иницијатива на градоначалникот Борјанчо Мицевски денес беше реализирана работна средба со министеркaта без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска и претставници од кабинетот на министерството, како и  претставник…

Тековни активности за изградба и одржување на комунална инфраструктура

Општина Крива Паланка преку Одделението за изградба и одржување на комунална инфраструктура деновиве интензивно работи на повеќе локации во градот и селските населби на различни градежни активности. Продолжува интензивно реализацијата…

Треш фешн Македонија: Победа за „Третиот елемент“

Учениците од СОУ „Ѓорче Петров“ од Крива Паланка, со нивната уникатна креација од материјали за рециклирање, победија на седмото издание на „Треш фешн Македонија“, која се одржа во МКЦ. Користејќи…

Посета на основно училиште во Oљао, Португалија во рамки на Еразмус+проектот „Мојата мала Европа”

Четворица претставници од ООУ „Јоаким Крчовски” и тоа Тања Димитровска-Шкрбиќ, Жаклина Христовска, Наташа Колевска и Драган Ристовски посетија неколку основни училишта во склоп на групата училишта на професорката Паула Ногуеира…

Известување за прекин на сообраќајот на регионалниот пат Крива Паланка-с. Огут

Почитувани граѓани, Во тек  се градежни активности за реконструкција и рехабилитација на регионалниот пат Р 2245 (Крива Паланка-с. Огут) на делот од Крива Паланка до с. Осиче. Инвеститор е Јавното…

Оглас за запишување ученици во прва година во СОУ Ѓорче Петров Крива Паланка во учебната 2018/19 година

Врз основа член 42 од Законот за средно образование (Службен весник на Република Македонија 44/1995, 24/1996, 34/1996, 35/1997, 82/1999, 29/2002, 40/2003, 42/2003, 67/2004, 55/2005, 113/2005, 35/2006, 30/2007, 49/2007, 81/2008, 92/2008,…

Здружение „Хендикеп плус“: Проектот „Пристапност-наше право“ започнува во Крива Паланка

Промовирање на правото на достапност на лицата со хендикеп преку превземање конкретни активности за подигнување на јавната свест на пошироката заедница со цел прашањето на достапност да биде разбрано како…

Големина на фонт
Контраст