logo

Новости

Oтворена изложба на сто најдобри дела од Меѓународен конкурс за карикатура „Невестинско поклонение”

Вчера, во галерискиот простор на НУ„Центар за култура“ Крива Паланка,  беше  отворена  изложба на  сто најдобри дела од четвртиот Меѓународен конкурс за карикатура „Невестинско поклонение”, што се организира како авторски…

Активности за расчистување на градот

Градоначалникот на oпштината Крива Паланка, Борјанчо Мицевски,  почитувајки ја потребата и интересот на граѓаните за чиста и здрава животна средина,  отпочна со активности преку службите на Јавното претпријатие Комуналец  и…

Поставена безбедносна ограда на пешачкиот мост во месноста „Крстата Падина“

Во текот на вчерашниот ден, под надзор на стручни лица од Општина Крива Паланка,  извршена е монтажа на безбедносна ограда на колско-пешачкиот мост на Крива Река во месноста викана „Крстата…

Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на урбанистички планови на територијата на општината Крива Паланка за 2018 година

Врз основа на член 21 од Законот за просторно и урбанистичко планирање („Сл.весник на РМ“ бр.199/14; 44/15; 193/15; 31/16 и 163/16) Градоначалникот на Општина Крива Паланка ги известува правните и…

Избрани членовите на Советот на млади на Општина Крива Паланка

Вра основа на Јавниот повик за предлагање на кандидати за членови за Советот на млади на Општина Крива Паланка, Советот на Општина Крива Паланка на 8-та седница оддржана на ден…

Работна средба на тимовите за имплементација на проектот „Туризам без граници“

Во текот на вчерашниот ден, Општина Крива Паланка беше домаќин на тимовите за  имплементација на прекуграничниот ЕУ проект ,,Туризам без граници“. Овој проект е  финансиран од Европската унија преку програмата…

Изложба на сто најдобри дела од Меѓународен конкурс за карикатура „Невестинско поклонение“ 2018

На 25.02.2018 (недела) година во 11.00 часот, во галерискиот простор на НУ„Центар за култура“ Крива Паланка  ќе биде  отворена  изложба на  сто најдобри дела од четвртиот Меѓународен конкурс за карикатура…

Амбасадорката на Украина во посета на општина Крива Паланка

Амбасадорката на Република Украина, Наталија Задорожњук денеска ја посети општина Крива Паланка.  Средбата на градоначалникот Мицевски и на претседателката на Советот на општина Крива Паланка, Изабела Павловска со украинската амбасадорка…

Јавен повик за финансирање на проектни активности на здруженија и фондации со седиште во општина Крива Паланка

Врз основа на Законот за здруженија и фондации (Службен весник на РМ бр.52/2010,135/11 и 55/16) и Програмата за поддршка на здруженијата и фондациите за 2018 година („Службен гласник на Општина…

Продолжен рокот за субвенциониран превоз

Почитувани студенти, На ваше барање конкурсните рокови за субвенциониран превоз  се продолжуват до  28.02.2018 година. Конкурс за субвенциониран превоз на студенти кои студираат на државните универзитети во Скопје и Штип

Големина на фонт
Контраст