logo

Новости

Конкурс за учесници на тренинг за туризам во рамките на проектот „Туризам без граници”

Општина Крива Паланка, заедно со општина Витина од Косово го спроведува проектот  „Туризам без граници” како грант доделен преку ИПА програмата за прекугранична соработка помеѓу Македонија и Косово. Како дел…

Честитка од градоначалникот Мицевски по повод 8-ми Март

Почитувани сограѓанки Денес е Ваш ден. Денес е ден за празнување и почит, но воедно и Ден за цврста решителност да се опстои во напорите за Ваша целосна рамноправност во заедницата…

Средба на градоналаникот Мицевски со жените пензионерки

  По повод Меѓународниот ден на жената, празникот 8-ми Mарт, градоначалникот на Крива Паланка, Борјанчо Мицевски, денеска оствари средба со жените пензионерки  од Здружението на пензионери, на кои им го…

Градоначалникот на општина Дупница во посета на општина Крива Паланка

Градоначалникот на општина Крива Паланка, Борјанчо Мицевски, денеска беше домаќин на градоначалникот на општина Дупница, Р.Бугарија, г. Методиј Чимев. Градоначалникот Чимев придружуван од замениците градоначалници Крум Милев за социјални дејности…

Список на студенти кои ќе користат бесплатен превоз согласно конкурсот за доделување на субвенциониран превоз

Список на студенти кои ќе користат бесплатен превоз согласно конкурсот за доделување на субвенциониран превоз на студенти кои студираат на државните универзитети во Скопје и Штип, а се жители на…

Градоначалникот Мицевски на Симпозиум на градоначалници во Виена, Австрија

Градоначалникот Борјанчо Мицевски, заедно со градоначалниците на Струмица, Велес, Кочани, Гостивар, Илинден и Желино, престојува во Виена на покана на Програмата за урбано партнерство на Канцеларијата на Светска банка во…

Започнува имплементацијата на проектот за замена на азбестните водоводни цевки

Во рамките на Програмата за изградба и реконструкција на локалната водоводна мрежа во општина Крива Паланка, а преку  проектот  на Владата на РМ и ЕИБ ,,Водоснабдување и одведување на отпадни…

Гостите на манифестацијата „Невестинско поклонение“ во посета на ЛУ Градски музеј Крива Паланка

Во рамките  на манифестацијата „Невестинско поклонение“ во просториите на ЛУ Градски музеј, за официјалниот дел од гостите беше организирана и кратка презентација на проектите: ПОСТОЈАНА ЕТНОЛОШКА ПОСТАВКА – Реконцепција, со…

Се одржа деветтото издание на традиционалната културна манифестација „Невестинско поклонение 2018“

Во текот на вчерашниот ден, во с. Конопница се одржа традиционалната културна манифестација НЕВЕСТИНСКО ПОКЛОНЕНИЕ на Св. Теодор Тирон.  И покрај студеното време,  голем број наши сограѓани и гости од…

Известување за зимско одржување на јавните површини

Согласно член 22 од Законот за јавна чистота, Одделението за инспекциски надзор при Општина Крива Паланка ги известува сопствениците на деловни објекти, сопствениците на колективни и индивидуални станбени објекти и…

Големина на фонт
Контраст